Wat moet je doen tijdens een dagje Urk?

Een dagje Urk zien we als gegarandeerd genieten! Maar, misschien vind je het wel leuk om vast te weten wat de highlights van het dorp zijn. In dit artikel proberen we je een aantal van de topactiviteiten te laten zien zodat je alvast weet waar je naar toe moet gaan. We hopen je snel te verwelkomen!

De Vuurtoren

Je kan hem eigenlijk niet missen, maar Urk heeft een echte vuurtoren! Als je ons komt bezoeken zie je hem waarschijnlijk van allerlei kanten, want het is een van de hoogste gebouwen van het dorp. Daarnaast kan je eigenlijk niet weg zonder er een foto van te maken! Je kan de vuurtoren beklimmen, door een verrekijker kijken en genieten van het prachtige uitzicht op deze punt van het eiland.

De haven

Urkers doen regelmatig een rondje over de haven. Dat rondje kan met de auto, de fiets of lopend uitgevoerd worden al raden wij persoonlijk de wandelervaring aan. Je komt langs de leugenbankjes, het strand, de jachthaven en de boulevard met terrasjes. Maar, ook de werkhaven is nog in gebruik en kan interessant zijn. Waan je in klein Monaco en ga een lekker rondje lopen!

Een Ginkiestocht

Een ginkien? Wat is dat? Dat is de Urker naam voor een steegje. En, daar hebben we er ontzettend veel van in de historische dorpskern. Tijdens een ginkiestocht wordt je door deze steegjes langs allerlei historische gebeurtenissen en weetjes over het dorp geleidt. Een leuke rondleiding met humor, feitjes en ontspanning!

Museum ‘het oude raadhuis’

Het is niet het grootste museum van Nederland, maar het is wel ons museum! Museum het oude raadhuis zit midden in het oude centrum en biedt ruimschoots vermaak aan de bezoeker. Bekijk klederdracht, een oude visserswoning, historie en meer!

Vis eten op Urk

We kunnen het niet weglaten. Urk staat natuurlijk bekend om zijn visserij. Tijdens een dagje Urk raden we je dan ook aan om even langs een viswinkel of restaurant te lopen. Naast kibbeling vindt je er steeds meer soorten heerlijke vis en schaaldieren zoals zalm, langoustines, zeebaars, en meer! Bekijk onze pagina met eetgelegenheden en kies er eentje uit!

Andere bezienswaardigheden op Urk

Natuurlijk is er nog veel meer te doen op Urk. Het voormalige eiland heeft bijvoorbeeld ook een bos, een wandelroute langs de oude eilandgrenzen, stranden en talloze cafés en winkels. Zien we je binnenkort?


Geplaatst

in

door

Tags: