Urk in Wintersferen 2022 – 25 en 26 november

Er is een nieuwe editie van Urk in Wintersferen aangekondigd. Het evenement kon de laatste drie jaar helaas geen doorgang vinden, maar de organisatie hoopt dit jaar weer te kunnen genieten.

Urk in Wintersferen is een cultureel, muzikaal en historisch evenement dat bezoekers terugbrengt naar de tijd van vroeger. Ieder jaar wordt een thema uitgelicht uit de geschiedenis van het eiland. Dit jaar is het Thema: De 7 plagen. Dit heeft betrekking tot de vele gevolgen die de inpoldering van de Zuiderzee had op het dorp en de natuur.

Temidden van de vorst die het land in haar greep houdt, ontwaakt het betoverende “Urk in Wintersferen”. Dit historische winterevenement brengt de ziel van het oude Urk tot leven in een magische sfeer van theater, muziek en levendige figuranten.

Terwijl de (kunst)sneeuw zachtjes neerdaalt, wordt het oude centrum van Urk omgetoverd tot een schilderachtig tafereel. Verlichte straten en knusse pleintjes dienen als het decor voor een reis terug in de tijd. Theatervoorstellingen nemen je mee naar vervlogen dagen, waar verhalen van vissers en avonturiers tot leven komen met elke gesproken zin.

De klanken van traditionele muziek zweven door de koude lucht, verwarmd door de passie van lokale muzikanten. De akkoorden roepen herinneringen op aan lang vergeten tijden, terwijl de melodieën de harten van de aanwezigen raken en een gevoel van saamhorigheid creëren.

En dan zijn er de figuranten, gekleed in historische gewaden, die door de straten dwalen als levende tijdcapsules. Hun aanwezigheid ademt leven in het verleden, waardoor bezoekers een glimp opvangen van het dagelijkse leven en de gewoonten van degenen die ooit op deze grond hebben gelopen.

“Urk in Wintersferen” is meer dan alleen een evenement; het is een tijdreis, een viering van erfgoed en een herinnering aan de veerkracht van de gemeenschap. Terwijl de kou omhullend is, verwarmt dit betoverende evenement harten en brengt het een gevoel van verwondering en verbondenheid teweeg te midden van de winterse pracht van Urk.

Kijk op de website van Urk in Wintersferen voor meer informatie.


Geplaatst

in

door

Tags: