Zingen in de Zomer 2023

De zomer in Urk staat bol van muzikale hoogtepunten zoals Zingen in de Zomer, waar liefhebbers van prachtige zang en indrukwekkende orgelmuziek hun hart kunnen ophalen. De Bethelkerk en het Kerkje aan de Zee openen hun deuren voor een reeks bijzondere evenementen. Van zangavonden met lokale koren tot orgelconcerten door gerenommeerde organisten, er is voor ieder wat wils. Laten we eens een kijkje nemen naar deze betoverende zomerse muzikale ervaringen.

Zangavonden in de Bethelkerk tijdens Zingen in de Zomer

Elke woensdagavond, gedurende acht weken, vult de Bethelkerk zich met de prachtige klanken van zangavonden. Van medio juli tot eind augustus, om 19:30 uur, komen mensen samen om te genieten van vocale harmonieën, uitgevoerd door een van de Urker koren. Het beste van alles? De toegang is volledig vrij, zonder gedoe van reserveringen of het aanschaffen van kaartjes. De gemeenschap komt samen en omarmt de muziek met open armen. Wel wordt er een collecte gehouden om de onkosten te dekken en het voortbestaan van deze geweldige traditie te waarborgen.

Inloopmiddagen in het Kerkje aan de Zee

Niet alleen de avonden, maar ook de middagen zijn gevuld met muzikale gezelligheid tijdens Zingen in de Zomer. Vanaf 14:00 uur is iedereen welkom in het Kerkje aan de Zee om deel te nemen aan het inloopuurtje. Hier kunnen bezoekers zelf hun favoriete liederen opgeven, die onder begeleiding van het majestueuze orgel samen worden gezongen. Daarnaast is er ruimte voor declamatie en soms een korte vertelling, wat deze inloopmiddagen een unieke en gezellige sfeer geeft. Op woensdagmiddagen vindt dit evenement plaats in de Bethelkerk, waardoor er nog meer gelegenheid is voor de lokale bevolking om te genieten van dit muzikale samenzijn.

Betoverende orgelconcerten tijdens zingen in de zomer

Voor de liefhebbers van orgelmuziek biedt de zomer in Urk nog een prachtige traktatie. Op woensdagmiddagen vanaf 16:00 uur kunnen muziekliefhebbers getuige zijn van indrukwekkende orgelconcerten. De kerk wordt gevuld met de meesterlijke klanken van bekende organisten, die het majestueuze orgel laten zingen als nooit tevoren. Deze concerten beloven een onvergetelijke ervaring te worden voor iedereen die van klassieke muziek houdt.

Conclusie

Met de zangavonden, inloopmiddagen en orgelconcerten biedt de zomer in Urk een schat aan muzikale parels voor jong en oud. De Bethelkerk en het Kerkje aan de Zee vormen het perfecte decor voor deze betoverende evenementen. Of je nu wilt genieten van lokale koren, zelf wilt meezingen of je wilt laten meevoeren door de klanken van het orgel, deze zomerse klanken zullen ongetwijfeld je hart veroveren. Kom en laat jezelf onderdompelen in de harmonieën van de zomerse muziektradities in Urk.

Meer informatie en het gehele programma staat op www.zingenindezomer.nl


Geplaatst

in

door

Tags: