Nieuws

Gratis parkeren op Urk

Op zoek naar een parkeerplek tijdens een dagje Urk? Dat is geen probleem. Het dorp heeft ruim voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers! Urk beschikt over een aantal grote parkeerplaatsen rondom het oude dorpscentrum, maar is ook nog niet autovrij. Dat betekent dat je in principe in het hele dorp kan parkeren. Wel moet er dan gebruik gemaakt worden van een blauwe kaart. Parken op Urk is zo gepiept, wij vertellen je er alles over op deze pagina!

Waar zijn de grote parkeerplaatsen op Urk?

De grootste parkeerplaatsen van Urk bevinden zich aan de uiterste kanten van het oude centrum. De bekendste en grootste vind je op de Haven van Urk. Vanuit deze parkeerplaats loop je eenvoudig het oude centrum in vol winkeltjes, restaurantjes en oude bouwwerken.

De andere grote parkeerplaats van Urk is bij de Dijk. Vanaf deze parkeerplaats kan je gemakkelijk naar de stranden, vuurtoren en westhaven lopen. Mocht deze parkeerplaats helemaal vol zijn? Dan is er vlakbij het hofsteeplein waar je kan parkeren.

Parkeren met de blauwe kaart op Urk

Het gehele oude centrum van Urk is een zogeheten ‘blauwe zone’. Je zal hier dus gebruik moeten maken van een blauwe kaart als je wil parkeren. Dit geld natuurlijk niet voor de eerder besproken parkeerplaatsen. Bij het gebruiken van de blauwe kaart kan maximaal drie uur geparkeerd worden.

Waar kan je het beste parkeren op Urk?

Als toerist adviseren we om gewoon op de haven of bij de dijk te parkeren. In principe kan je vanaf beide parkeerplaatsen heel oud Urk bereiken. Je kan dan heerlijk genieten van het oude centrum en al wandelend het hele dorp bekijken. Je hoeft je geen zorgen te maken over je auto en hoeft je niet druk te maken over de blauwe kaart.

Wat kost parkeren op Urk?

Helemaal niets! Het is bijzonder te noemen, maar op het oude eiland is geen parkeertarief. Je kan dus overal gratis parkeren!

Kan ik mijn elektrische auto opladen tijdens het parkeren op Urk?

Je kan je auto elektrisch opladen tijdens een bezoek aan Urk, maar er zijn niet heel veel laadpalen op de grote parkeerplaatsen. Houd er dus rekening mee dat het niet mogelijk kan zijn.

Een sloep huren op Urk? Nu is het mogelijk

Als inwoner van Urk was het eigenlijk best bijzonder. Je woont al je hele leven naast een groot meer, veel inwoners zijn in het bezit van een boot, maar je kan ze nergens huren. Natuurlijk is er op Urk wel een verhuur geweest voor grotere vakantieboten, maar dat is niet iets waar je mee naar het strand gaat om te chillen. Nu kan het wel, dankzij Rent A Boat Flevoland. Daar gaan we zeker een sloep huren!

Urkerdag 2023 op zaterdag 27 mei

Urkerdag is de feestdag door en voor de Urker bevolking! Een dag waarbij iedere familie op zoek gaat naar de kleren van weleer en in authentieke klederdracht door het dorp loopt. Natuurlijk gaat dit gepaard met heerlijke gebakken en gerookte vis. En bij een heerlijk visje hoort een frisse versnapering om de dag mee door te komen!

Wat moet je doen tijdens een dagje Urk?

Een dagje Urk zien we als gegarandeerd genieten! Maar, misschien vind je het wel leuk om vast te weten wat de highlights van het dorp zijn. In dit artikel proberen we je een aantal van de topactiviteiten te laten zien zodat je alvast weet waar je naar toe moet gaan. We hopen je snel te verwelkomen!