Een sloep huren op Urk? Nu is het mogelijk

Als inwoner van Urk was het eigenlijk best bijzonder. Je woont al je hele leven naast een groot meer, veel inwoners zijn in het bezit van een boot, maar je kan ze nergens huren. Natuurlijk is er op Urk wel een verhuur geweest voor grotere vakantieboten, maar dat is niet iets waar je mee naar het strand gaat om te chillen. Nu kan het wel, dankzij Rent A Boat Flevoland. Daar gaan we zeker een sloep huren!

Een boot huren op Urk – Dat werd tijd!

Het is eigenlijk gek dat het niet eerder mogelijk was, maar er zijn gewoon twee sloepen te huur op een absolute A-locatie. Volgens de website liggen de sloepen aan een steiger onderaan het bekende café Het Haventje van Urk. Er zijn twee verschillende sloepen te huur. Eentje voor 8 personen een voor 12 personen. Natuurlijk is het ook mogelijk om ze met minder mensen te huren en te genieten van wat extra ruimte.

Genieten op het IJsselmeer met een bootje

Wij hebben zin om een bootje te huren, maar wat de kwaliteit is weten we nog niet. We weten niet wie achter het bedrijf zit en hoe de boten bevallen, maar op het eerste gezicht zien ze er fantastisch uit. Het is dus het proberen zeker waard denken we! De kosten van de huur zijn enigszins aan de hoge kant, maar omdat het grote sloepen zijn is dit per persoon weer goed te relativeren.

Wat kan je op Urk doen met een bootje?

Natuurlijk willen we ook iets doen met onze net gehuurde boot. Dat kan gelukkig genoeg. Het IJsselmeer is in de zomer heerlijk om in te zwemmen en de stranden zijn ontzettend gezellig. Voor het strand liggen dan ook altijd andere bootjes. Daarnaast kan je natuurlijk heerlijk rondvaren door de Urker haven. Hou je van varen, dan kan je heerlijk rondvaren op het IJsselmeer en genieten van het uitzicht op het mooiste dorp van Nederland.


Geplaatst

in

door