Gratis parkeren op Urk

Wil jij parkeren tijdens een dagje Urk? Dat is geen probleem. Het dorp heeft ruim voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers! Urk beschikt over een aantal grote parkeerplaatsen rondom het oude dorpscentrum, maar is ook nog niet autovrij. Dat betekent dat je in principe in het hele dorp kan parkeren. Wel moet er dan gebruik gemaakt worden van een blauwe kaart. Parken op Urk is zo gepiept, wij vertellen je er alles over op deze pagina!

Waar zijn de grote parkeerplaatsen op Urk?

De grootste parkeerplaatsen van Urk bevinden zich aan de uiterste kanten van het oude centrum. De bekendste en grootste vind je op de Haven van Urk. Vanuit deze parkeerplaats loop je eenvoudig het oude centrum in vol winkeltjes, restaurantjes en oude bouwwerken.

De andere grote parkeerplaats van Urk is bij de Dijk. Vanaf deze parkeerplaats kan je gemakkelijk naar de stranden, vuurtoren en westhaven lopen. Mocht deze parkeerplaats helemaal vol zijn? Dan is er vlakbij het hofsteeplein waar je kan parkeren.

Parkeren met de blauwe kaart op Urk

Het gehele oude centrum van Urk is een zogeheten ‘blauwe zone’. Je zal hier dus gebruik moeten maken van een blauwe kaart als je wil parkeren. Dit geld natuurlijk niet voor de eerder besproken parkeerplaatsen. Bij het gebruiken van de blauwe kaart kan maximaal drie uur geparkeerd worden.

Waar kan je het beste parkeren op Urk?

Als toerist adviseren we om gewoon op de haven of bij de dijk te parkeren. In principe kan je vanaf beide parkeerplaatsen heel oud Urk bereiken. Je kan dan heerlijk genieten van het oude centrum en al wandelend het hele dorp bekijken. Je hoeft je geen zorgen te maken over je auto en hoeft je niet druk te maken over de blauwe kaart.

Wat kost parkeren op Urk?

Helemaal niets! Het is bijzonder te noemen, maar op het oude eiland is geen parkeertarief. Je kan dus overal gratis parkeren!

Kan ik mijn elektrische auto opladen op Urk?

Je kan je auto elektrisch opladen tijdens een bezoek aan Urk, maar er zijn niet heel veel laadpalen op de grote parkeerplaatsen. Houd er dus rekening mee dat het niet mogelijk kan zijn.


Geplaatst

in

door