Urk in Wintersferen 2023 – 24 en 25 november

Ook dit jaar organiseert de Stichting Urk in Wintersferen weer een editie van het succesvolle winterevenement. De lampen van het oude dorp worden afgeplakt, schemer en sfeerverlichting wordt aangestoken en Urk reist terug in de tijd! Ieder jaar zorgen honderden figuranten ervoor dat het voormalige eiland terug reist naar een gebeurtenis in de geschiedenis. Dit jaar gaat het om het thema ‘Bezetting, Bevrijding, herdacht’ waarin de jaren van de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog worden uitgebeeld. (Foto: Richard Oost)

Wat is er te doen tijdens Urk in Wintersferen?

Tijdens Urk in Wintersferen kunnen deelnemers genieten van straattheater vol historie, honderden figuranten in klederdracht of oude kledij die acts uitvoeren, muzikale omlijsting van koren, bands en zangers. Maar ook voor heerlijk eten en drinken moet je op het evenement zijn. Van ouderwetse gerechten als koolmoes, kapucijners en natuurlijk vis tot een lekker biertje in het café. Tijdens het evenement is er in ieder geval genoeg te doen voor jong en oud!

Geniet van oude ambachten en winkels

Naast straattheater en muziek kunnen gasten ook ieder jaar genieten van oude ambachten in de praktijk. Ook zijn er veel winkels in oude stijl waar zelfs soms ngo spullen te koop zijn. Denk daarbij aan het maken van ijzeren materiaal bij de Smid, de sigarenwinkel van Jannes, de nettenmaker, maar ook garnalenpellers en een edelsmid zijn van de partij. Ieder jaar zijn er weer andere ambachten te ontdekken tijdens dit prachtige event.

Wanneer is het evenement?

Het evenement is dit jaar op de volgende data en tijden.

24 november: 16:00 uur tot 21:00 uur
25 november: 11:00 uur tot 15:00 uur

Parkeren tijdens Urk in Wintersferen

Het oude dorp van Urk is grotendeels afgesloten tijdens het evenement. Daarom is het nodig om te parkeren op een van de parkeerterreinen van het dorp. Bij aankomst in het dorp laten borden zien waar je het best terecht kan. Volg de instructies van de verkeersregelaars. Urkers wordt gevraagd zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen!

Moet ik een kaartje kopen?

Door het grote succes van Urk in Wintersferen is het de laatste jaren verplicht om een kaartje te kopen. Daardoor kunnen alle bezoekers het gehele evenement rondlopen zonder iets te missen! Je koopt een kaartje voor een tijdblok en kan tussen dat tijdsblok beginnen aan de route. Natuurlijk is het mogelijk om daar zo lang over te doen als je wil! Vorig jaar kostte een toegangskaartje €5,-. De prijs van dit jaar is nog niet bij ons bekend.

Meer informatie

Kijk op www.urkinwintersferen.nl voor het laatste nieuws en de start van de kaartverkoop!

Sfeerimpressie Urk in Wintersferen

Bekijk hieronder een video van vorig jaar om een beeld te krijgen van dit evenement! Het is een van de hoogtepunten van het jaar!


Geplaatst

in

door

Tags: