Urkerdag 2024

Zoals ieder jaar vieren we op Urk de Urkerdag. Een dag vol met vis, gezelligheid en activiteiten. Urkerdag vindt ieder jaar plaats op de zaterdag voor Pinksteren en dit jaar is dat zaterdag 18 mei 2024.

Wat is er te doen op Urkerdag

Urkerdag is een dag voor Urkers, door Urkers, maar de laatste jaren komen er steeds meer buitenstaanders op bezoek. Die zijn natuurlijk welkom, maar het kan een beetje wennen zijn. Waarom? Dat komt omdat Urkerdag qua activiteiten erg naar binnen is gericht. Veel Urker vriendengroepen en families zoeken elkaar op om buiten vis te roken en bakken, een versnapering te genieten en gezellig samen te zijn. Er zijn weinig grote georganiseerde activiteiten voor toeristen en dat is ook niet de bedoeling. Maar er zijn wel optredens van zangers, koren en bands, er is een Urker kerkdienst en er zijn lokale kunstenaars actief en te bezichtigen.

Parkeren op Urkerdag

Op Urkerdag is het hele oude centrum van Urk afgesloten. Parkeren kan dan op de haven, bij het grote parkeerterrein bij de dijk, op het industrieterrein en bij het gemeentehuis. Kijk voor meer informatie op onze parkeerpagina.

De Urker klederdracht

Tijdens deze dag trekken de Urkers die een Urker pak bezitten dit uit de mottenballen en zijn er talloze inwoners in klederdracht te bewonderen. Van stoere werkpakken tot zondagse dracht en van prachtige dameskleding tot echte visvrouwen! Als liefhebber van klederdracht is het genieten geblazen!

Naast de prachtige klederdracht is ook de sfeer van de dag heerlijk gemoedelijk en ouderwets. De traditionele kleding brengt het beste in de mens naar voort dus wanneer u een groep jongeren aanspreekt is er best een grote kans dat u een uurtje op hun straatje blijft zitten. Zorg er natuurlijk wel voor dat u de lokale gewoontes en gebruiken respecteert.

Kom langs op 18 mei 2024

Eerlijk is eerlijk. Op deze dag is er niet voor iedereen heel veel te doen. Maar wanneer u gek bent op de sfeer van vroeger, een drankje en visje kan waarderen of juist naar de optredens van koren wil. Er is vast iets voor u te doen!


Geplaatst

in

door

Tags: